Media»

Sally nieuwe stijl

9 december 2008

Long Tall Sally profile

Na bijna vijf jaar met zijn gezin te hebben gezeild langs de oostkust van Afrika, is Edo Ankum van Sally Lightfoot weer terug aan de wal. Momenteel bereid hij nieuwe zeilavonturen voor. Met een aantal mede eigenaren ontwikkelt hij het zeilexpeditiejacht Long Tall Sally. De 33 meter lange aluminium tweemaster zal met haar bemanning en eigenaren, of met maximaal 12 betalende passagiers, bestemmingen ver buiten de bebouwde kom verkennen. Kamtsjatka, Antarctica, Groenland, de Noordwest Passage en Galapagos staan hoog op de bestemmingenlijst.

Het schip is echter niet alleen voor avontuurlijke reizen. Het wordt geschikt gemaakt voor wetenschappelijke onderzoeksmissies en het zal basis zijn voor camerateams. Long Tall Sally ligt momenteel op de tekentafel van Dijkstra & Partners Naval Architects. Een robuust werkschip uiterlijk wordt gecombineerd met een modern en comfortabel interieur. Het royale zeilplan en de waterlijn van 30 meter staan garant voor een kruissnelheid van 10 knopen. Naar verwachting wordt de kiel gelegd in de tweede helft van 2009.

(Dit bericht verscheen in het maandblad Zeilen, kersteditie 2008)