Scheepsbelegging»

Zorgeloos en betaalbaar, op uw schip op avontuur

26 februari 2010

Bestevaer 2 in iceDroomt u van het verkennen van verre bestemmingen, van onontgonnen gebieden ver buiten de bewoonde wereld? En hebt u met spijt vastgesteld dat u daar met uw eigen jacht wel nooit komen zult? Onvoldoende tijd, geen bemanning, teveel ontzag voor het vaargebied, of gewoon niet de ervaring en het zelfvertrouwen om er zelfstandig heen te gaan?

Sally Lightfoot biedt u en andere avontuurlijke zeilers die verlangen naar het verkennen van afgelegen einders op eigen kiel, de mogelijkheid uw dromen waar te maken, door financiële en andere praktische bezwaren uit de weg te ruimen. Zij biedt u de mogelijkheid om te investeren in één van de expeditiezeilschepen die zij voor u en andere gelijkgestemden ontwikkelt en exploiteert. Door haar investeerders niet alleen uitzicht op geldelijk rendement te bieden maar ook de mogelijkheid om met ‘hun’ schip mee te varen, ontstaan voor hen prachtige mogelijkheden. Door het betalen van een vergoeding voor de tijd die zij aan boord verblijven, dragen de investeerders bij aan de exploitatieinkomsten. Rendement zit niet langer louter in klinkende munt, maar ook in de ervaringen opgedaan tijdens de tijd aan boord.

Door te investeren in één van de schepen verzekert u zich van een verblijf van tenminste één maand per jaar op een zeer comfortabel expeditiezeilschip. De schepen varen over een vastgestelde route langs de laatste ongerepte gebieden van de wereld. Als investeerder krijgt u als eerste gelegenheid te kiezen waar u op- en afstapt en hoe lang u aan boord wilt zijn. Een maand is evenwel het minimum gezien het afgelegen karakter van de zeilgebieden. Op uw droombestemming vaart u het schip als het uwe, in de geruststellende wetenschap dat de vaste bemanning er is om u te helpen.

Die bemanning verzorgt het onderhoud, de bewaking, de aanbrengreizen en bovendien regelt zij de proviandering. Daarbij wordt natuurlijk rekening gehouden met uw persoonlijke voorkeuren. Naar gelang het vaargebied kan een lokale gids meevaren of iemand met interessante achtergrond kennis.

Afhankelijk van de omvang van uw investering hebt u voorkeursrecht op het gebruik van het gehele schip, of van één of meer van de vier gastenhutten. In het laatste geval deelt u uw ervaringen dus met een aantal mensen die allen eenzelfde passie met u gemeen hebben.

De ‘Sally Lightfoot route’ biedt u een innovatieve vorm van jachtbelegging: investering in de hardware, met recht op een winstdeel, en eerste keuze wat betreft meevaren. Zo zit u als investeerder op rozen, hoe meer de gezamenlijke investeerders meevaren, hoe hoger de kans op een mooie winstdeling.