Project»

Route: weg van de snelweg

24 februari 2010

Long Tall Sally en  Sally Forth varen langs een jaarlijks door de eigenaren vastgestelde route. Voor de eerste vijf jaar is een route uitgewerkt die leidt naar de verst afgelegen gebieden van de wereld. Dat zijn oorden die voornamelijk op hogere noordelijke en zuidelijke breedten liggen. Daar is het planten- en dierenleven onpgerept. Daar biedt het zich terugtrekkende ijs ook steeds weer nieuwe mogelijkheden tot ontdekking. De route is zo uitgekozen dat er altijd gezeild wordt in het meest gunstige seizoen wat betreft het weer. Omdat achtereenvolgens van de noordelijke naar de zuidelijke zomer wordt gevaren, doen de schepen in het voorbijgaan ook de meer gematigder vaargebieden aan. Daardoor blijven de eigenaren flexibel in hun keuzes. Maar ook daar zal altijd het minst betreden pad worden gevolgd.

Long Tall Sally’s route voor de eerste vijf jaar is weergegeven op onderstaande routekaart.  Ze doet ondermeer de volgende bestemmingen aan: Spitsbergen, Argentinië, Antarctica, Paaseiland, Nieuw Zeeland, Australië, China, Japan, Kamtsjatka, Alaska, Galapagos, Newfoundland, Groenland, Noordwest passage, Hawaï, Zuid Afrika, Madagaskar en Mozambique. Zie de project film voor een meer gedetailleerd beeld van de bestemmingen.Long Tall Sally itinerary