Schepen»

Compromisloze zeilschepen

15 maart 2010

Bestevaer 2 under sailSally Lightfoot bouwt de komende jaren aan een vloot van identieke expeditieschepen. De eerste drie Long Tall Sally, Sally Forth en Mustang Sally zijn klaar voor de bouw. De 33 meter lange identieke schepen worden bijzondere jachten. Stoere, stevige zeeschepen zonder opsmuk, ontworpen voor lange reizen naar afgelegen oorden. Onderdeks vindt u een complete en uitgeruste accommodatie voor een gerieflijk verblijf aan boord. Door het flexibele interieur is het mogelijk om langdurig aan boord te verblijven in wisselende samenstelling. De jachten worden comfortabel en zeewaardig. Het royale zeilplan en de waterlijn van 30 meter staan garant voor een kruissnelheid van ruim 10 knopen en beloven spectaculaire topsnelheden.

De romp van de schepen is versterkt voor het varen in lichte ijscondities. De ophaalbare kiel reduceert de diepgang tot twee meter, waardoor rivieren, delta’s en ondiepe baaien kunnen worden verkend. Vanuit het midscheepse dekhuis kunnen 12 mensen warm en beschut van het uitzicht genieten. Het achterschip is voor de eigenaren. Vier ruime en comfortabele tweepersoons hutten (waarvan twee uit te breiden tot vier personen) zijn alle voorzien van eigen douche en toilet. In het voorschip bevindt zich het kombuis (aan bakboord) met daar tegenover een bar, zitkamer en bibliotheek. Verder naar het voorschip is het bemanningsverblijf.