Team»

Sally Lightfoot

18 maart 2010

Sally Lightfoot logoSally Lightfoot B.V. ontwikkelt een vloot van zeilende expeditieschepen. Hiervan zijn Long Tall Sally, Sally Forth en Mustang Sally de eerste drie, alle ‘no nonsense, go anywhere’ jachten voor spectaculaire ontdekkingsreizen met avontuurlijke deeltijdvertrekkers. Zij biedt zeilers die verlangen naar het verkennen van afgelegen einders op eigen kiel, de mogelijkheid hun dromen waar te maken, door allerlei praktische bezwaren voor hen uit de weg te ruimen.

Voor hen heeft Sally Lightfoot een formule uitgewerkt die hun jachtbezit rendabel maakt, en het gebruik ervan betaalbaar. Door een combinatie van deeleigendom en charter te gieten in een inzichtelijke juridische en fiscale structuur kunnen eigenaren en passagiers genieten van een groot zeiljacht, met bemanning en een vaarroute die leidt langs de laatste onontgonnen gebieden van de wereld. Eigenaren kopen een aandeel in hun schip en investeren tegelijkertijd in een potentieel winstgevende onderneming. Zij krijgen daardoor uitzicht op een aandeel in het exploitatie overschot.

Sally Lightfoot BV werd opgericht in juni 2009 door initiator Edo Ankum. De vennootschap is bij de kamer van koophandel in Amsterdam geregistreerd onder nummer 34.34.51.02