Project»

Vloot robuuste expeditieschepen

18 maart 2010

Sally Lightfoot bouwt de komende jaren een vloot van identieke expeditieschepen. De eerste drie, Long Tall Sally, Sally Forth, en Mustang Sally zijn klaar voor de bouw. De eerste twee schepen zullen een vergelijkbare route volgen. Conform het elders beschreven eigenarenconcept kunt u kiezen waar, wanneer en met hoeveel mensen u wilt meevaren.

Mustang Sally zal als paradepaardje van de vloot op commerciële basis ingezet worden voor promotionele doeleinden van de eigenaren. Ze neemt deel aan regatta’s, manifestaties en evenementen en is tussendoor beschikbaar voor kortere tochten dichter bij huis. Door haar regelmatige verschijning draagt zij bij aan de marketing rond de verhuur en de latere uitbreiding van de vloot. Dat is gunstig voor de eigenaren want dat komt de exploitatie ten goede en het vergroot hun mogelijkheden bij het kiezen uit het aanbod van de andere schepen.

Een eigenaar koopt een aandeel in één van de schepen, dat waarvan het vaargebied het meest aanspreekt. Mocht het die eigenaar later beter uitkomen op één van de anderen mee te varen, dan kan dat. Natuurlijk moet dat niet botsen met wensen van andere eigenaren. Maar voor dat geval is een eerlijke en heldere rangregeling opgenomen zodat de eigenaren van tevoren weet waar ze aan toe zijn.