Schepen»

Warm en comfortabel interieur

10 maart 2010

De interieurs van onze schepen zijn warm, modern en gerieflijk. Het dekhuis is het sociale brandpunt. Twaalf personen kunnen er in comfort zitten, ontspannen en dineren. Aan bakboord is een navigatiehoek naar achteren gericht voor direct zicht op de roerganger en zodat het navigatiescherm zichtbaar is elders in het dekhuis. Aan stuurboord bevindt zich de pantry, voor warme en koude dranken en snacks.

Een echt nieuw concept is doorgevoerd in het achterschip, in de voor de eigenaren beschikbare hutten. De vier aparte hutten kunnen twee aan twee gekoppeld worden zodat suites ontstaan die met name voor families uitermate geschikt zullen zijn. Beide achterste hutten zijn geschikt voor twee tot vier personen. Bij gebruik door twee personen kan gekozen worden uit twee lossen bedden of een stapelbed. In het laatste geval kan het overblijvende lage bed omgebouwd worden tot sofa. De twee overige hutten zijn iets ruimer van opzet dan de achterhutten. In de suite variant wordt de ruime hal bij het interieur van de hut betrokken. De twee eigenaren kunnen er kiezen voor een tweepersoonsbed of voor twee losse bedden. Ook hier kan één van beide bedden tot comfortabele bank worden omgebouwd.  

De machinekamer scheidt de eigenarenverblijven van de onderdekse salon. Deze is vanuit het dekhuis bereikbaar.  De salon heeft aan stuurboord twee grote en ruime banken gecentreerd rond een open haard. Aan bakboord is het kombuis, met in het middensegment de bar met aan de salonzijde twee ruime draaistoelen.

Nog meer naar voren is het bemanningsverblijf met een apart kantoor aan bakboord, een crewmess, twee identieke 2 persoons bemanningsverblijven en de kapiteinshut aan stuurboord. Een trap leidt naar het dek, zodat de bemanning de gasten niet hoeft te storen om aan dek te komen.

Al met al een zeer comfortabel en flexibel interieur dat optimaal gebruik maakt van de verschillende eisen die de eigenaren en hun gasten eraan stellen. Bekijk hieronder de verschillende interieuronderdelen. De bijgaande interieurfoto’s (uit een ander Rhoades Young interieur) geven een goed beeld van de sfeer en de gekozen stijl.  

[imagebrowser id=5]