Nieuws»

Wild Sally: Wild Image Project en Sally Lightfoot

27 mei 2010

Wild Image ProjectVanaf heden werkt Sally Lightfoot samen met het Wild Image Project aan een langjarige expeditie. Sally Lightfoot en de teamleden van het Wild Image Project zullen de komende twee jaar een expeditieschip ontwikkelen en bouwen op basis van de specifieke wensen van het expeditieteam. Long Tall Sally zal daarbij als basis dienen. Het schip heeft al een werkaam: Wild Sally. De keuze van het Wild Image Project voor een Sally Lightfoot schip sterkt ons in de overtuiging dat ons ontwerp en de bijbehorende management filosofie aanslaat bij de juiste doelgroep.

Aan de basis van het Wild Image Project staat Daniel Fox. De ontdekkingsreiziger/fotograaf wil in het voetspoor treden van zijn jeugdhelden David Attenborough en Jacques Cousteau, door te zeilen naar de laatste ongerepte gebieden van onze planeet. Daar wil hij samen met een team van cameramensen, fotografen en wetenschappers de puurheid van de natuur vastleggen. Het gaat hem er daarbij niet zozeer om aandacht te vragen voor de desastreuze gevolgen door menselijk toedoen, zoals de opwarming van de aarde. Het project moet een bewustwordingsproces op gang brengen. Door de ongereptheid en gevoeligheid van onze planeet in beeld te brengen, moet men zich gaan de realiseren dat we er in harmonie mee moeten gaan leven willen we het ook voor volgende generaties behouden.  Het team wil met haar werk inspireren en betrokkenheid vergroten.

Daniel Fox stuite tijdens zijn zoektocht naar het perfecte expeditieplatform op Long Tall Sally. Hij was meteen verkocht en stuurde ons een korte email:  ’Ik ben geïnteresseerd in Long Tall Sally maar ik ben bang dat ik geen onderdeel kan uitmaken van een team van eigenaren. Zou ik haar ook kunnen kopen of huren voor bijvoorbeeld vijf jaar?’ Na een meer uitgebreide kennismaking is de samenwerking beklonken en is de gezamenlijk gekoesterde droom een stuk dichterbij.

Daniel Fox:Daniel Fox in his element

‘Wild Sally is meer dan een expeditieschip. Het is een visie, een manier van denken en van leven – het is het ideale expeditieschip! Edo Ankum en zijn team hebben perfect aangevoeld waar het Wild Image Project voor staat en wat zij nodig heeft.’